Sørvest Betongsaging sørger for sikrere tur til Preikestolen

Våren 2020 hadde Sørvest Betongsaging en uvanlig jobb ved den populære attraksjonen Preikestolen, ved Lysefjorden. Tre av våre medarbeidere saget ut en trapp i fjellet slik at det nå skal være enklere å gå på stien som leder til Preikestolen. Dette var en jobb som krevde både presisjon og kondis, da betongarbeiderne måtte gå en fjelltur på en time og førtifem minutter for å komme til arbeidstedet!

Populær fjelltur
På Preikestolen får du en fantastisk utsikt over Lysefjorden. De siste årenes markedsføring av destinasjonen gjør at antallet besøkende som ønsker å nyte utsikten fra fjellplatået øker, og turen dit er nå en av Norges mest gåtte fjellturer. Majoriteten av de besøkende starter turen ved Preikestolen Fjellhytte og går den fire kilometer lange turen ut til det spektakulære fjellplatået.

Behov for sikrere sti
Eirik Strand jobber i Stiftelsen Preikestolen, som sørger for vedlikehold av stinettet i området: – Når rundt 300 000 mennesker, med ulik erfaring fra fjellet, går denne turen hvert år er det viktig at turgåerne får en sikker framkommelighet, forteller han. – På stien var det et punkt hvor vi erfarte at det ble en stor andel fall og skader som førte til flere bæreoppdrag for Norsk Folkehjelp. Dette måtte vi gjøre noe med! Det ble vurdert å lage trapp både i tre og i lødd stein, men for å få trappa til å gli mer inn i terrenget valgte vi å gå for saging i fjell.

Godt fornøyd kunde
– Arbeidene ble utført av Sørvest Betongsaging. Det var ett solid og nøyaktig utført arbeid av hyggelige og løsningsorienterte betongarbeidere. Jobben ble tilpasset og løst med ordinær trafikk på stien. Oppdraget ble utført til avtalt tid, til avtalt pris. Jeg gir tommel opp for arbeidet, forteller Strand.

– Oppdraget ble utført til avtalt tid, til avtalt pris, uttalte prosjektleder Eirik Strand.
Tre av våre medarbeidere saget ut en trapp i fjellet slik at det nå skal være enklere å gå på stien som leder til Preikestolen.