Renovering av Stavanger rådhus – regionens første fossilfrie byggeplass!

Stavanger rådhus skal totalrenoveres og Sørvest Betongsaging har ansvar for betongsaging og kjerneboring i prosjektet! 

– Her blir det aktivitet hele året. Det er veldig kjekt, sier Dag Inge Slettebø, daglig leder i Sørvest Betongsaging. 

Lang kontrakt
Arbeidet er allerede i gang og vi er takknemlige for tilliten fra oppdragsgiver Faber Bygg. Etter flere år med godt samarbeid er vi stolte av å igjen kunne ta fatt på et nytt prosjekt, med Faber Bygg som solid oppdragsgiver i ryggen.

Smartbygg med solcelleanlegg
Stavanger rådhus, fra de tidlige 60-årene, skal få en stor oppgradering og vil stå ferdig i 2024. Bygget blir et av de smarteste i landet, med smarte løsninger for lys og lyd – i tillegg til at det skal installeres solcelleanlegg. Solcelleanlegget vil faktisk dekke en tredjedel av byggets strømutgifter!

Fossilfri byggeplass
I tillegg til å bli et av landets smarteste bygg, kan prosjektet også smykke seg med tittelen «regionens første fossilfrie byggeplass». Da kommer det godt med at Sørvest Betongsaging har oppgradert store deler av maskinparken, på veien mot en 100% fossilfri maskinpark. En eksosfri arbeidsplass vil ikke bare være med å bidra til at kommunen når sine klimamål – det vil også medføre en mer behagelig arbeidsplass for våre ansatte og andre kolleger.

– Folkene våre er vår viktigste ressurs, og det at medarbeiderne våre har gode forhold på arbeidsplassen er viktig, mener Slettebø.