30 år med gode folk og solid håndverk 

dag inge slettebo
Daglig leder Dag Inge Slettebø.

– Det har vært hardt arbeid. Det gjelder å komme seg opp om morgenen, brette opp ermene og komme i gang med jobben, forteller Dag Inge Slettebø.

Slettebø er daglig leder i bjerkreimsselskapet Sørvest Betongsaging. Selskapet han startet i 1994 driver for det meste med riving av betongkonstruksjoner og har hele fylket som arbeidsfelt. Bedriften hans har blitt en solid aktør i bransjen og i regionen og har 25 dyktige medarbeidere.

I 2022 ble Sørvest Betongsaging kjøpt opp av Norsk Gjenvinning, som har som mål å være ledende aktør for ombruk av by og bygg. Slettebø leder fortsatt skuta.

– Jeg opplever at Norsk Gjenvinning kompletterer oss med ny kompetanse på flere områder som systemer og kraft, og at vi deler syn på viktigheten av kunder og medarbeidere. Jeg gleder meg til å ta selskapet med inn i en ny fase, sa Slettebø etter oppkjøpet.

Mange dyktige medarbeidere

Gjennom 30 år har mange betongarbeidere gått med Sørvest Betongsaging sin logo på brystet. For å jobbe som betongarbeider kreves det at man er fysisk sterk, nøyaktig og selvstendig. Slettebø forteller at det er stas å kunne bidra med jobb til både folk med utdanning og til de som ikke har like mange år på skolebenken.

– For en reise det har vært, og for en gjeng med gode folk vi har møtt opp gjennom årene! Både medarbeidere og trofaste kunder.

Sørvest betongsaging bygger trapper til Preikestolen
Over 30 år har det blitt mange oppdrag utenom det vanlige. Her har medarbeidere saget ut en trapp i fjellet for å gjøre Preikestolen lettere framkommelig.

Støtte til idrett og kultur i nærmiljøet 

Sørvest Betongsaging har alltid vært opptatt av å gi tilbake til samfunnet ved å gi støtte til idrett og kultur, som for eksempel til Bryne FK, Oilers, Eik Fotball, Bjerkreim IL, Helleland IL, Eiger FK, Ålgård FK og Ålgård håndball. Bedriften liker å overraske. Som da daglig leder Dag Inge Slettebø gav en hvit konvolutt til Bjerkreim idrettslag hvor det stod at de skulle få en million kroner til garderobeanlegg ved bygdas fotballbane.

– Jeg gir én million og ser på det som et «spark i raue» til å få inn resten av pengene som må til, sa Slettebø til Stavanger Aftenblad etter overrekkelsen.

Stavanger universitetssykehus bygges. Dronebilde.
Sørvest Betongsaging har stått for kjerneboring og betongsaging over flere år på Norges største byggeplass – Stavanger universitetssykehus.

En naturlig samarbeidspartner 

Opp gjennom årene har Sørvest Betongsaging blitt en naturlig samarbeidspartner når det kommer til betongsaging, kjerneboring, riving og meisling – og selskapet jobber sammen med de fleste entreprenørene i Rogaland. Bedriften har bidratt på flere store prosjekter i regionen som sykehus, næringsbygg og vannkraftverk, men har også tatt mindre prosjekter for privatpersoner. Ved å gjøre gode og solide jobber over flere år, har det blitt mange faste kunder, et godt rykte og stadig gode referanser.

Som kunde Øyvind Espeland i Espeland sier:

– Vi har jobbet med Sørvest Betongsaging, og hatt dem som vår hovedleverandør innen betongsaging, meisling, riving og kjerneboring de siste 20 årene. Det har vært helt fantastisk. Det som gjør dem unike er at de er så vanvittig løsningsorienterte og serviceinnstilte – når det brenner hiver de seg rundt, nærmest før vi har lagt ned telefonen.

Det har vært 30 innholdsrike år med Sørvest Betongsaging. Det har vært gode dager, dager med mye jobb, dager med frustrasjon og dager med jubel og glede. Framtiden ser lys ut. Det er mange jobber på gang – og mye som ligger i loopen. Dette blir bra.


Ansatt i Sørvest Betongsaging bærer utstyr på en arbeidsplass.
For å jobbe som betongarbeider kreves det at man er fysisk sterk, nøyaktig og selvstendig.
Arbeidere hos Sørvest Betongsaging
Mange har gått med Sørvest Betongsaging sin logo på brystet. Godt humør er alltid viktig.

Riving av betongbygg
Som en av de største aktørene innen betongsaging, kjerneboring, riving og meisling i regionen har Sørvest Betongsaging vært med på mange kjente bygg, som her på Bryne Kino i 2019.